کارگاه ها
به منظور آموزش و آشنایی بیشتر علاقمندان و پژوهشگران با مفاهیم علمی باستان شناسی، موزه داری و... در کنار نشست ها، همایش و نمایشگاه ها موزه ملی ایران کارگاه های علمی و آموزشی را برگزار می نماید.
همچنین برخی از نهاد ها و موسسات همکار چون پژوهشگاه میراث فرهنگی، دانشگاه هنر و... نیز کارگاه های مرتبط با موضوعات موزه ملی را در این موزه برپا می کنند.
اولین کارگاه آموزشی1394:
کارگاه آموزش راهنمایی موزه پیش از تاریخ
کارگاه آموزشی در راستای آموزش عملی و موزه ایی و بر اساس مواد باستانی موزه پیش از تاریخ، برای راهنمایان افتخاری و دانشجویان از سوی موزه ملی برگزار گردید مدرس کارگاه مربوطه دکتر عباس علیزاده باستان شناس این دوره بوده است..
سلسله کارگاه های آموزشی تربیت مربی مدرسه میراث
کارگاه های دوره ایی آموزشی تربیت مربی مدرسه میراث از بیست و نهم بهمن ماه1394 تا اردیبهشت 1395در موزه ملی ایران برگزار گردید.
هدف از این کلاس و کارگاه های آموزشی تعلیم و تربیت راهنمایان و دانشجویان موزه داری در ارائه اطلاعات علمی، باستانی و مفاهیم فرهنگی—تاریخی به زبان کودک و نوجوان است..
عکس شماره 1

عکس شماره 2

عکس شماره 3

عکس شماره 4

سومین کارگاه آموزشی 1394
کارگاه آموزشی معرفی آثارهخامنشی موزه ملی ایران:
این کارگاه آموزشی تحت عنوان"معرفی آثار دوره هخامنشی موزه ملی ایران" توسط کارشناس محترم بخش تاریخی موزه: سرکار خانوم فیروزه بابایی برگزار شد
در این کارگاه مهارت راهنمایی و ارائه مطالب آثار دوره هخامنشی به گروه های مختلف آموزشی و بازدیدی آموزش داده شد و دانشجویان موزه داری، راهنمایان و علاقمندان این دوره تاریخی دانش پژوهان این کارگاه آموزشی بودند.

اولین کارگاه آموزشی 1395
کارگاه :آشنایی با باستان شناسی پارینه سنگی ایران
این کارگاه آموزشی که کار مشترکی بود بین موزه ملی ایران و میراث فرهنگی استان تهران با عنوان «آشنایی با باستان شناسی پارینه سنگی ایران» توسط دکتر «فریدون بیگلری»عصرگاه روز چهارشنبه 26 خرداد برگزار گردید. این کارگاه از ساعت ۱۶ تا ۱۷ در تالار سخنرانی موزه ملی و سپس در موزه پیش از تاریخ ادامه یافت؛ و از دوره های آموزشی ویژه دانشجویان گردشگری، مرمت و... بود که هدف آن آشنایی بیشتر این دانش پژوهان با دوره های مختلف پیش از تاریخی، تاریخی و اسلامی ایران بر اساس اشیا موزه ملی ایران است.
کارگاه امروز شامل یک بخش نظری همراه با نمایش پاورپوینت و بخش عملی شامل بازدید از تالارهای دوران پارینه سنگی در موزه ملی ایران و بحث و گفتگو درباره مجموعه های به نمایش درآمده و بستر فرهنگی- اجتماعی آنها بود. در نیمه اول کارگاه اطلاعات کلی درباره دوران پارینه سنگی، ویژگیهای فرهنگهای این دوران، زیست محیط و شیوه های امرار معاش و دیگر جنبههای زندگی انسان دوره های مختلف عصر سنگ ارائه شد و سپس به مدارک باستان شناسی این دوران در ایران پرداخته شد. از مکانهای مهم این دوره که مورد بحث قرار گرفت کشف رود در خراسان، گنج پر و غار دربند در گیلان، غارهای هوتو و کمربند در مازندران، غارها و پناهگاههای کرمانشاه و لرستان در غرب ایران و چندین مکان دیگر از جمله اشکفت گاوی در فارس بود.
موزه ملی ایران و میراث فرهنگی استان تهران در ادامه این سلسله کارگاههای آموزشی در هفتههای آتی، کارگاههای با موضوع دوران روستا نشینی، آغاز شهرنشینی، فرهنگهای عصر آهن، ایلامیان و هخامنشیان و دوره های جدیدتر را برگزار خواهند کرد.
لازم به ذکر است که در کارگاه امروز بیش از ۷۰ نفر از دانش پژوهان شرکت داشتند.
دومین کارگاه آموزشی 1395
مناسبت هفته میراث فرهنگی دفتر کودک و نوجوان موزه ملی ایران کارگاه «نقاشی بر روی سنگ» را برگزار نمود
به مناسبت هفته میراث فرهنگی و روز جهانی موزه، دفتر کودک و نوجوان موزه ملی ایران با همکاری موزه صلح، کارگاه آموزش نقاشی روی سنگ رابرای کودکان جمعیت امداد دانشجویی_مردمی امام علی(ع)برگزارنمود.
هدف از برگزاری کارگاه این بود که به کودکان آموزش داده شود: می توانند به سادگی و با استفاده از ابزار و وسایل ساده، آثارزیبا ودلنشین را خلق کنند.
کودکان آموختند تا نگاهی جدید به سنگ و کاربردهای آن داشته باشند؛ به جای شکستن شیشه پنجره و یا پرتاب کردن و آسیب زدن به دیگران، آن را به اثرهنری تبدیل نمایند.
